Friday, 18 March 2016 13:38

Klapa Iskon u Lisinski stiže s 'pojačanjem' u svojim redovima i novom pjesmom!

Karizmatični Marko Pecotić, Splićanin prepoznatljivog širokog osmijeha, ponovno će ljubiteljima dalmatinske pjesme pjevati kao član klape Iskon! 

S novim/starim pojačanjem, klapa Iskon, jedna od najznačajnijih na glazbenoj sceni, odmah se prihvatila posla. Spremaju se za veliki koncert 'Klape u Lisinskom' 4. travnja, a već su snimili i novi singl i spot čiju ćemo premijeru vrlo skoro imati prilike vidjeti. 

 

Nakon što im se u nekoliko navrata postava klape mijenjala i prije svega dvije i pol godine bila pred gotovo potpunim raspadom jer je 'spala knjiga na dva slova', Iskonovce to nije spriječilo da u 16 godina postojanja uspiju osvojiti više od 20 nagrada na klapskim i zabavno-glazbenim festivalima, a sada im se nakon pet godina vratio prvi tenor Marko Pecotić, od milja zvan Peco.

 

- Pecin povratak dogodio se na njegovu inicijativu, a mi smo to s oduševljenjem prihvatili jer, ipak je svojim vokalnim sposobnostima, kao i karizmom, postao zaštitni znak Iskona, makar bilo tko od bivših ili sadašnjih članova klape to htio priznati ili ne, kazao je jedini preostali osnivač klape Ante Blažević.  

 

Pjesmu 'Srce zna' možete poslušati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=nFFhlm2ajZg

 

Iako je klapa Iskon svoj najveći uspjeh doživjela bez Pecotića prošlog ljeta na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku gdje su odlukom žirija nagrađeni prvom nagradom za pjesmu 'Srce zna', najveći broj nagrada osvojili su upravo s Pecotićem.

 

- U to razdoblje ubraja se i izrazito zapažen nastup na izboru za Eurosong 2010., a u njegovoj eri producirani su i najveći hitovi Iskona, dodao je Toni Kesić izrazivši posebno zadovoljstvo činjenicom da, od ukupno šest vokalista Iskona, čak četiri mogu nastupati kao solisti.

 

- Ma da, to smo Edgar Rupena, Peco, Zvonimir Kovačić i ja, a to nema baš svatko, posebno ne na domaćoj sceni, zaključio je Kesić. 

 

Prvi izazov pred novom postavom Iskona bit će koncert 'Klape u Lisinskom' gdje će nastupiti s kolegama iz klapa Cambi i Šufit te ih trenutno sad more 'slatke brige' kako raspodijeliti solo dionice. Ono što sa sigurnošću garantiraju publici je glazbeni spektakl uz stare i nove pjesme te nekoliko obrada.

- Iako nije riječ o natjecanju, klapski pjevači su obično takvog karaktera da se trude pružiti maksimum, a osobito kad se radi o susretu ponajboljih, poručili su iz Iskona kojeg uz dosadašnje članove klape Edgara Rupenu (tenor), Tonija Kesića (bariton), Zvonimira Kovačića (bariton-bas) i osnivača klape Ante Blaževića (bas) čine i 'novi' Marko Pecotić, gitarist Vedran Roguljić (tenor) te instrumentalist i bubnjar Duško Radić.

 

Foto: PR Foto Scardona