Tuesday, 16 February 2016 14:44

John Newman s aktualnim albumom “Revolve” stiže u Zagreb 23.06.!

Engleska soul zvijezda i jedan od najtraženijih pjevača današnjice John Newman nastupit će u četvrtak 23. lipnja na ŠRC Šalati kao headliner drugog dana Zagreb Calling festivala .

 

Prvi potvrđeni headliner festivala je John Newman , jedan od najpopularnijih glazbenika današnjice. Priča oko Johna Newmana je iskrena priča o uspjehu koja prati njegov razvitak od dječaka iz siromašne engleske župe, do čovjeka s moćnim soul glasom koji obara sve rekorde u glazbi.

 

John Newman će u Zagrebu predstaviti svoj aktualni album “ Revolve “, koji je objavljen krajem prošle godine i naslijedio je njegov debitantski uradak “Tribute” (2014.). Novi album je nastao nakon Johnovog preseljena u Los Angeles prošle godine, a boravak u SAD-u ga je inspirirao na pisanje i skladanje. “Revolve” se vrti oko novog koncepta, novog osjećaja i stila, on je odvažan, jednostavan i moćan.

 

Podsjetimo, John je publiku osvojio singlovima “Love Me Again”, “Losing Sleep”, “Out Of My Head” i “Cheating”, kao i suradnjom sa sastavom Rudimental na hitovima “Not Giving In” i “Feel The Love” te”Blame” s Calvinom Harrisom,  s kojima je osvojio svjetske top liste.  Svi uradci zajedno broje više od milijardu pregleda putem Youtube/VEVO kanala.

 

Novi album “Revolve” s druge strane, donio nam je hitove poput “Come And Get It “, koji je građen na bogatim melodijama i ritmu, te “Tiring Game ” na kojem John ugošćuje legendarnog Charliea Wilsona iz The Gap Banda.

 

Poznato je kako John Newman voli raditi sve samostalno – sam piše, pjeva, aranžira, svira i producira svoju glazbu, ali i režira vlastite videospotove, brine o scenografiji na pozornici i dizajnira odjeću za svoj bend. Jedan je od najpopularnijih glazbenika nove generacije koji je u jako kratkom roku od nježnog dječaka iz Sjevernog Yorkshirea postao izvođač koji snima u studiju Michaela Jacksona.Njegov premijerni nastup u Hrvatskoj možete doživjeti na zagrebačkoj Šalati, 23.03..