Wednesday, 08 March 2017 10:42

Buđenje uz novi spot i singl dobilo veliko priznanje – nastupa u pulskoj Areni kao predgrupa Stingu!

Grupa Buđenje ovih dana dobila je veliko priznanje! Ovaj domaći pop rock bend nastupit će 26.07. u pulskoj Areni kao predgrupa velikanu svjetske glazbene scene Stingu u sklopu europskog dijela turneje 57th & 9th. Nastup uz poznatog engleskog glazbenika i dobitnika nagrade Grammy bit će kruna njihove dosadašnje karijere te iznimna prilika da na najbolji način svijetu predstave hrvatsku glazbu.

„Mogućnost koja nam se pružila gostovanjem s ovako velikom svjetskom zvijezdom i vjerodostojnim izvođačem je ravna dobitku na lutriji! Uopće dovođenje Buđenja u kontekst sa Stingom je najbolji mogući način prezentacije benda općenito, ali i naše nove pjesme Samo ti, samo ja. Drago mi je što postoji ovako velika i ozbiljna agencija kao što je MPG i što je u stanju dovesti svjetske glazbenike u Hrvatsku, a i promovirati hrvatske izvođače na svjetskim pozornicama“, izjavio je Darko Bakić, frontmen grupe Buđenje.

Grupa je ovih dana objavila i sjajan video spot za novi singl "Samo ti, samo ja" za čiju se ideju i realizaciju pobrinuo član benda Igor Ivanović. Igor potpisuje montažu i režiju spota zajedno sa Sandrom Mihaljević, a riječ je o zanimljivoj priči o petorici članova benda i jednoj djevojci koja se odluči na lov i to – polaroid fotoaparatom!

Spot "Samo ti, samo ja" pogledajte na: https://youtu.be/ZzON3yU-N88

Buđenje svoju karijeru na domaćoj glazbenoj sceni gradi već više od šesnaest godina. Darko Bakić, frontmen sastava te glavni autor glazbe i tekstova, osnovao je bend s grupom prijatelja za vrijeme studiranja u Zagrebu. Buđenje je danas jedan od najatraktivnijih hrvatskih koncertnih bendova, a svojim hitovima Ljubav nema pravila, Nije to Ljubav, Ne govori više i Oprostija bi sve oduševljavaju sve one koji vole kvalitetnu pop rock glazbu. Bend potpisuje četiri studijskih albuma, ali i jedan live album sa svog samostalnog koncerta u kazalištu Kerempuh. Članovi benda su Darko Bakić (vokal, gitara), Igor Ivanović (vokal, klavijature), Vedran Baotić (gitara), Josip Radić (bas) te Marko Duvnjak (bubnjevi).

Interes za koncertom Stinga u pulskoj Areni izrazito je velik, što potvrđuje i najnoviji podatak iz Eventima kako je u prodaji ostalo još samo 2500 ulaznica, a obožavatelji stižu iz čak 24 zemlje svijeta, uključujući i SAD, Španjolsku, Njemačku, Nizozemsku, Poljsku i druge. Sve VIP ulaznice te ulaznice za balkon su već rasprodane, a one regularne mogu se kupiti u sustavu Eventima (www.eventim.hr) po cijeni od 590 kuna za tribinu, 690 kuna za parter te 790 kuna za parter naprijed.

Foto: Filip Trezner