Friday, 01 April 2016 16:41

'Dobra stvar' Ivane Kindl!

Ivana Kindl, cijenjena i prepoznata hrvatska pjevačica, predstavlja novi singl, naziva „Dobra stvar“!

 

Singl je od danas, 01.04., dostupan u radijskom eteru, kao i ekskluzivno na Deezer glazbenoj platformi. Službena objava, s pratećim videospotom slijedi 8. travnja.

 

Singl „Dobra stvar“ autorski potpisuje Ines Prajo, kojoj je ovo prva suradnja s Ivanom, dok su za glazbu zaslužni Ivana Kindl i njen dugogodišnji partner, basist i producent Alen Križaj. Atmosferi pjesme pridonio je i Ivanin prijatelj iz djetinjstva, iz Požege, vrsni klavijaturist – Jurica Leikauff.

Pjesma donosi plesnu atmosferu, uz specifične zvukove synth-basa i klavijatura zbog kojih poprima retro notu kraja 1980-ih, a Ivanina vokalna izvedba opravdava njen status jedne od najboljih pjevačica Istočne Europe, kao što ju je proglasio Maximillen de Lafayette u svojoj knjizi „The World's Greatest Female Singer: Eastern Europe“.

 

Dobra stvar je pjesma ljubavne tematike koja progovara o pronalasku ljubavi nakon beznadnog perioda samoće. Najbolje se osjećam pjevajući pjesme koje su obojane funkom i soulom, a plesni groove Dobre stvari vraća me u vremena u kojima je djelovao Dino Dvornik. Kao što sam već ranije napomenula, suradnja s Universal Music Hrvatska dala mi je novi vjetar u leđa, potaknula kreativu, a Dobra stvar jednostavno je došla kao rezultat uzbuđenja zbog novog početka .“ – Ivana Kindl

 

Ivana Kindl iza sebe ima četiri studijska albuma te dva live albuma od kojih je „Gospel u Komediji“ nagrađen nagradom Porin. U svojoj karijeri, Ivana je nagrađena i Porinom za najbolju vokalnu izvedbu, pobjednica je Zadarfesta 2005., a statistički je najučinkovitiji mentor svih sezona „Zvijezde pjevaju“ HRT-a.

 

Kako je već spomenuto, “Dobra stvar” je prvi singl koji Ivana Kindl objavljuje pod okriljem Universal Music Hrvatska, a singl je od 1.04. prvih tjedan dana u digitalnom obliku dostupan ekskluzivno putem Deezerahttps://IvanaKindl.lnk.to/DobraStvar.

 

Foto: Marko Horvat/Universal Music