Friday, 18 March 2016 11:16

Podijeljeni Porini - Matija Dedić osvojio šest kipića, Elemental ima pjesmu godine!

Svečana dodjela 23. diskografske nagrade Porin održana je sinoć u Splitu!

 

Statue su dodijeljene u 35 kategorija, a uoči TV prijenosa obznanjeni su laureati u 25 kategorija.

 

Najviše kipića osvojio je Matija Dedić i to njih pet. Za album 'Matija svira Arsena' jazz pijanist osvojio je četiri Porina, za Najbolju izvedbu jazz glazbe, Najbolji aranžman, Najbolji instrumentalni album te Najbolju instrumentalnu izvedbu izvan klasične i jazz glazbe, a tu nagradu podijelio je s Miroslavom Tadićem za pjesmu "Ne plači".

 

Album 'Jazzy Bach', kojeg je Matija snimio s Darkom Jurkovićem Charliejem, pobijedio je u kategoriji Najbolji album jazz glazbe.

 

Tri Porina osvojio je Gordan Tudor za album "Gordan Tudor Post Nubila Phoebus" i to za Najbolju izvedbu klasične glazbe, Najbolja snimka albuma klasične glazbe i Najbolja produkcija albuma klasične glazbe. Rundek Cargo Trio Porina je dobio za Najbolji album alternativne glazbe kao i Najbolji video broj.

Ibrica Jusić osvojio je prvi Porin uopće i to za Najbolji album zabavne glazbe, dok TBF ima Najbolji album klupske glazbe.

 

U kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom pobijedio je Elemental, a album Massima "1 dan ljubavi" osvojio je Porin za Najbolju produkciju.

 

Na završnoj svečanosti u TV prijenosu Porini su podijeljeni i u preostalih 10 kategorija. U najprestižnijoj kategoriji za Album godine ponovno je Porina dobio Matija Dedić za album "Matija svira Arsena".

 

Massimov album "1 dan ljubavi" dobio je još dva Porina, uz onaj za Najbolju produkciju pridružio je i dva u kategorijama Najbolji album pop glazbe, te muška vokalna izvedba.

 

Elemental sa pjesmom 'Goli i bosi' pobjednik je u kategoriji Pjesma godine. U Zagreb se sa dva Porina vraća i Hladno pivo, koje je za album "Dani zatvorenih vrata" pobijedilo u kategorijama Najbolji album rock glazbe i Najbolje likovno oblikovanje.

 

Josipa Lisac za pjesmu 'Tu' dobila je Porina u kategoriji Najbolja ženska vokalna izvedba, najbolja vokalna suradnja nila je ona Nene Belana i Maje Posavec, dok je Porin za Najboljeg novog izvođača pripao Nini Kraljić.

 

Dodijeljeni su i Porini za životna djela. Ove godine dobili su ih Hrvoje Hegedušić i Davorin Kempf.