Tuesday, 27 October 2015 11:29

Hozier najavljuju reizdanje debitantskog albuma ‘Hozier (Special Edition)’!

Hvaljeni 25-godišnji glazbenik Hozier objavit će reizdanje iznimno uspješnog debitantskog albuma. Hrvatskoj publici reizdanje će biti dostupno od 6. studenog .

 

Reizdanje nagrađivanog prvijenca je dvostruki album koji sadrži i ekskluzivne snimke s Hozierovih rasprodanih koncerata. Također, na izdanju se mogu naći i izvedbe s BBC sessiona , uključujući preradu pjesme “ Do I Wanna Know? ” (Arctic Monkeys), mash-up “ Problem” / “Regulate ” (Ariana Grande / Warren G) kao i preradu “ Whole Lotta Love ” legendarne grupe Led Zeppelin i hita “ Lay Me Down ” Sama Smitha.

 

Album “ Hozier ” šesto je najprodavanije izdanje ove godine u Velikoj Britaniji, a prodavaniji su samo Sam Smith, Ed Sheeran, Taylor Swift, George Ezra i James Bay. S obzirom da je Hozier većinu 2015. proveo nastupajući diljem svijeta, uspjeh samog albuma utoliko je značajniji. Završetkom ovogodišnjih koncerata, Hozier će se posvetiti radu na sljedećem studijskom izdanju.

 

Hozier je vlasnik nagrade Ivor Novello, 2 Billboard nagrade, a bio je nominiran za Grammy i BRIT priznanja. Nastupio je na Glastonburyu, Longitudeu i Red Rocks festivalu te nizu ljetnih festivala. Njegov prvijenac proveo je čak devet tjedana na vrhu ljestvice u rodnoj mu Irskoj, dostigao treće mjesto u Velikoj Britaniji, a singlovi “ Take Me To Church “, “ Someone New ” i “ From Eden ” bili su u Top30.

 

Multiplatinasta naklada u preko 14 zemalja Europe, više od milijun i pol prodanih albuma diljem svijeta, preko 10 milijuna prodanih singlova, 700 milijuna streamova , preko 450 milijuna pregleda na YouTube-u i preko milijun sljedbenika na Facebooku, brojke su kojima se može pohvaliti ovaj sve uspješniji mladi glazbenik!

 

Reizdanje albuma hrvatskoj publici bit će dostupno i u digitalnom obliku: https://umhr.lnk.to/HozierRepack