Thursday, 16 March 2017 16:54

"Minka" nastavlja niz uspješnih singlova Crvene jabuke s albuma "2016"!

Čuvena Crvena Jabuka, koja slavi 30 godina od objavljivanja albuma "Za sve ove godine", nastavlja predstavljati nove singlove s aktualnog dvostrukog albuma “2016”. Nakon prekrasne balade “Dolly Bell”, koja je na YouTube preslušana preko milijun puta, stiže “Minka”, pjesma o časnoj i poštenoj djevojci iz Sarajeva koju je napisao Mirko Šenkovski Geronimo. Pjesmu poslušajte na: https://www.youtube.com/watch?v=gdENSbK1GQ8
“Minka” je četvrti singl s albuma “2016”, a s ovom pjesmom Žera i bend najavljuju nekoliko velikih koncerata. Prvi je već ove nedjelje u Novom Sadu, u Srpskom narodnom pozorištu, a početkom travnja, točnije 7. travnja slijedi koncert u zagrebačkom klubu Boogaloo. Na oba koncerta Crvena Jabuka obilježit će tri desetljeća od albuma “Za sve ove godine” koji je objavljen daleke 1987. godine u sjećanje na Dražena Ričla i Aljošu Buhu, članove benda koji su godinu dana ranije poginuli u prometnoj nesreći. Na tom albumu našli su se hitovi "Tugo, nesrećo", "Uzmi me kad hoćeš ti" i "Za sve ove godine".

Prošle jeseni Croatia Records objavila je i CD iz edicije “Greatest Hits Collection” na kojem se nalazi 19 fantastičnih hitova Crvene Jabuke. Tvoreći presjek čitave studijske diskografije ovih velikana regionalnog rocka, izdanje čine pjesme iz svih faza rada benda: od "Bježi kišo s prozora" s njihovog prvog, čuvenog eponimnog albuma "Crvena jabuka", preko "Nekako s proljeća", "Sanjam te" i "Tvoga srca vrata", pa sve do najnovijih hitova, kao što su "Imam neke fore" i "Dolly Bell". Takva nevjerojatna dugovječnost najbolje je svjedočanstvo trajne veličine ovog u svakom pogledu kultnog benda čitave regije.
Foto: PR Foto Crvena jabuka