Wednesday, 09 September 2015 00:00

Weekend otkriva kako gaming može pomoći marketinškoj i reklamnoj industriji

Weekend Media Festival  je u Hrvatskoj i regiji poznat kao mjesto gdje se najavljuju i propitkuju trendovi. Jedna od vrućih tema, gaming, također će dobiti svoje mjesto u ovogodišnjem bogatom programu. Radionicu pod nazivom 'Igrom do prijestolja' održat će Elizabeth Lane Lawley, profesorica kolegija Uvod u interaktivne medije na uglednom američkom fakultetu Rochester Institute of Technology u SAD-u, gdje je ujedno i voditeljica laboratorija za programiranje u društvenim mrežama u RIT MAGIC centru.

 

Na spomen igrica i igranja, većina ljudi pomisli na online igre, no današnja tehnologija omogućila je industriji gaminga da se razvije i u drugim smjerovima. Gaming dobiva sve značajnije mjesto u marketinškim strategijama,  a koliko može doprinijeti turizmu i kako ga koristiti u reklamnoj industriji otkrit će nam Elizabeth Lane Lawley. S kolegama je osmislila nekoliko igara kojima je cilj spojiti ljude unutar lokalnih zajednica, a objasnit će nam i  načine na koje igre mogu motivirati ljude da posjete i istraže nova područja te im pomognu da dobiju više od iskustva odmora.

 

Lawley je profesorica na kolegiju Uvod u interaktivne medije na RIT-u, gdje je također voditeljica laboratorija za programiranje u društvenim mrežama u RIT MAGIC centru. Doktorirala je informacijske znanosti na Sveučilištu Alabama 1999. godine, a uz profesorsku poziciju radila je i kao gostujući istraživač u Microsoftovom istraživačkom centru. Proljeće 2013. godine provela je predavajući na RIT-jevom kampusu u Dubrovniku, a kao dobitnica Fullbright stipendije 2014/15 vratila se u Dubrovnik u proljeće 2015. kako bi razvila set predmeta iz područja gaminga i turizma za studente RIT-a.

 

Osmi Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacija, ove godine će se održati od 24. do 27. rujna u festivalskom prostoru stare tvornice duhana u Rovinju. Kao i prethodnih godina, svi posjetitelji Weekend Media Festivala mogu očekivati bogat program s brojnim zanimljivim predavanjima, panelima i prezentacijama.

 

Prijave za ovogodišnji Weekend Media Festival već su započele na www.weekendmediafestival.com