Friday, 13 January 2017 16:02

Grupa Dalmatino objavila album 'Instrumentali - Tribute To Mladen Magud'!

Grupa Dalmatino objavila je svoj peti album 'Instrumentali – Tribute To Mladen Magud' koji će biti itekako poseban i ugodno iznenađenje za sve njihove poklonike, ali i za one koji nikad nisu slušali Dalmatino.

Iz naziva albuma vidljivo je da je riječ o  instrumentalnom albumu, a donosi 10 sjajnih instrumentalnih pjesama. Pet je starih, dobro  poznatih hit singlova u sjajnim instrumentalniim izvedbama: Dođi noćas u moj san, Moj dom, Čovik i tovar, Moran biti jak i Moja jube, dok je pet sasvim novih, interesantnih pjesama u sofisticiranoj instrumentalnoj formi: Dubine, Zora, Litnji fjužn, Plave boje i Valovi.  Za singl odabrana je skladba 'Zora' za koju uz Antu Gašpardija glazbu postpisuje Mladen Magud koji je sjajno odsvirao i solo gitaru.  Na toj pjesmi gostuje i Nikša Bratoš koji je ove godine u zagrebačkom Rokoko studiju snimio i na taj način odlično upotpunio Mladenove dionice solo gitare.

Ovaj singl, baš ako i cijeli album nastao je i bit će spomen na Mladena Maguda, prijatelja, sjajnog čovjeka i glazbenika koji je s Dalmatinom  svirao od prvih dana.  

„Naš peti album naslovljen „Instrumentali “ nastao je u spomen na našeg člana Mladena Maguda, prijatelja, sjajnog čovjeka i glazbenika koji je s nama svirao od prvih dana.

Ovo je instrumentalni album na kojem smo iskoristili snimke, koje su Mladen Magud i Ante Gašpardi napravili u zadnjih 10 godina. Obradili smo ih, te nadodali instrumentalne verzije nekoliko već objavljenih naših pjesama i na taj način se dostojno oprostili od našeg dragog Mladena...

U snimanju ovog albuma pomogli su: Nikša Bratoš, Dražen Bogdanović, Dado Marušić, Tomo Mrduljaš i Matko Gaće.

Video spot za singl 'Zora' možete pogledati na linku: https://youtu.be/zi8DobiE7xc