Thursday, 30 June 2016 16:26

Rasprodanim koncertom na Gradecu, Rundek započeo turneju!

Sinoć se na gornjem gradu u Zagrebu dogodila čarolija. Rundek Cargo Trio je godinu dana od izlaska albuma, izveo „Mostove“ prošaravši ih s nizom Rundekovih veličanstvenih pjesama za sve generacije. Ma koliko god to izlizano zvučalo, upravo su se "sve te generacije" sinoć okupile na platou Gradec kako bi pod zvjezdanim nebom i predivnim pogledom na grad, slušale Isabel, Dušana Vranića i Darka Rundeka uživo.

Lokacija koncerta koji je bio rasprodan pokazala se idealnom za ovakvu glazbenu priču. Koncert je otvoren pjesmom „Tranzit“ s Rundekovog albuma „Apokalipso“ iz 1996. Tijekom dvosatnog nastupa, uslijedile su „Džaba“, „Indijska“, „Don Juan“, „Ima ih“ i mnoge druge s aktualnog albuma, ali i neke starije pjesme. Na prve taktove pjesme „Ruke“, prolomio se pljesak oduševljenja, a onda je uslijedila „Uzalud pitaš“ koja je sve posjetitelje natjerala da ustanu i zaplešu u zaraznom ritmu vječnog hita.


Prije nastupa Trija, publiku je zabavljao fenomenalni mladi bend Porto Morto, a svi posjetitelji koncerta Rundek Cargo Trija mogli su besplatno posjetiti i tri aktualne izložbe u Galeriji Klovićevi dvori.


Bio je ovo ujedno posljednji solistički nastup Rundek Cargo Trija u Zagrebu do kraja godine. Svi oni koji jučer nisu uspjeli doći do svoje ulaznice, Trio mogu uhvatit tijekom ljeta u nekim od sljedećih gradova: Pariz, Novi Sad, Veliki Tabor, Čakovec, Pula (Film festival), Zlatibor, poluotok Sveti Petar, Sinj, Kotor, Ivanjica. 

 

Foto: Vedran Metelko