Thursday, 30 June 2016 18:22

'Ode Žera u mornare' - nova pjesma Crvene Jabuke za Splitski festival!

Sinoć je u Glazbenom showu Dalibora Petka na Narodnom radiju predstavljena pjesma "Ode Žera u mornare" s kojom će jedan od najboljih pop bendova u regiji, Crvena Jabuka, nastupiti na predstojećem Splitskom festivalu. Zanimljivo, legendarnome bendu predvođenom karizmatičnim Žerom, ovo će biti tek drugi nastup na Splitskome festivalu. Na festivalskoj pozornici na Prokurativama, Jabuci će se pridružiti zadarska klapa Puntamika s kojom je snimljen i prethodni singl benda - "Mala moja Dalmatinko" za CMC festival u Vodicama. Pjesmu "Ode Žera u mornare", za koju je glazbu i tekst napisao Zlatan Fazlić, a aranžman potpisuju Žera i Dragomir Herendić, poslušajte na SoundCloudu Croatia Recordsa: https://soundcloud.com/croatiarecords/crvena-jabuka-feat-klapa-puntamika-ode-zera-u-mornare


U sklopu sinoćnje radijske emisije predstavljen je i novi, dugoočekivani dvostruki album benda "2016" koji je prije dva tjedna objavljen u nakladi Croatia Recordsa. Osim spomenute dvije pjesme, na albumu se nalazi još 23 odličnih pjesama među kojima je i singl "Lubenice" koju je Jabuka snimila s popularnim Gustafima te pjesme dobro poznatih skladateljskih imena - Asmira Spahića, Zlatana Fazlića, Branimira Mihaljevića, Mirka Šenkovskog Geronima i mnogih drugih. Album otvara prekrasna ljubavna balada "Dolly Bell", nastavlja brža "Istu rijeku gazim nogom", a u sljedećih nekoliko pjesama, među kojima su bajkovita "Berba čaja na Šri Lanki" i vesela "Minka", izmjenjuju se brži i sporiji ritmovi koji odišu prepoznatljivim zvukom Crvene Jabuke. Drugi CD raznježit će vas pjesmama "Da te mogu sada vratiti", "Male ptice" i "Voljena", a za kraj je ostavljena naslovna skladba "Men' se čini" nove humoristične TV serije "Dobrodošli u Orient Express" koju su snimili Žera i Halid Bešlić. Dizajn albuma napravio je dugogodišnji suradnik benda Davor Papić.


"Album ima 25 pjesama i na njemu ćete pronaći svega. Mi na albume uvijek stavimo pjesama za koje, u tom trenutku, mislimo da su dobre i da treba da objavimo. Tako se dogodilo i ovoga puta. Ljudi sami izabiru što će biti hit, publika će pronaći svoju pjesmu. Mi smo na album stavili pjesme iza kojih mi stojimo i meni su sve pjesme jako drage"
, rekao je Žera.


U razdoblju od tri godine između objavljivanja albuma "Nek' bude ljubav" i aktualnog "2016", Croatia Records objavila je peterostruki box set originalnih albuma benda "Original Album Collection" (2013.), kompilaciju "100 originalnih pjesama" s najboljim pjesmama benda (2015.), kao i dvostruki album "Bivše djevojčice, bivši dječaci - Unplugged live u Lisinskom" sa snimkom koncerta održanog početkom 2014. godine u Lisinskom.

Foto: PR Foto Croatia Records