Friday, 17 June 2016 14:09

Alfi Kabiljo dobitnik "Nagrade Vladimir Nazor" za životno djelo!

Odbor Nagrade Vladimir Nazor pod predsjedanjem akademika Zvonka Kusića na sjednici održanoj 24. svibnja donio je odluke o dobitnicima Nagrade Vladimir Nazor za najbolja umjetn ička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2015. godinu na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma.

Nagradu Vladimir Nazor dodjeljuje Republika Hrvatska za najbolja umjetnička ostvarenja, a o dobitnicima odlučuje Odbor Nagrade Vladimir Nazor na prijedlog komisija koje osniva za pojedina područja umjetnosti. Predsjednika i članove Odbora, na prijedlog ministra kulture, imenuje Hrvatski sabor iz redova umjetnika, kulturnih i javnih djelatnika. Nagrada se dodjeljuje kao godišnja nagrada i kao nagrada za životno djelo.


Nagradu za životno djelo u području glazbe dobio je Alfi Kabiljo.


Svečanost dodjele Nagrade  održat će se 19.06.2016. godi ne u 20 sati u Hrvatskome državnom arhivu. Nagradu će dobitnicima uručiti ministar kulture dr. sc. Zlatko Hasanbegović i predsjednik Odbora 'Nagrade Vladimir Nazor' akademik Zvonko Kusić.


Foto@novkovic