Monday, 11 April 2016 13:43

Pogledajte 'Lighthouse' spot Nine Kraljić!

Nina Kraljić, hrvatska predstavnica na ovogodišnjemu Eurosongu, predstavlja službeni videospot za pjesmu "Lighthouse" ! Video je premijerno predstavljen u sklopu HTV1 emisije "Dobro jutro, Hrvatska", u četvrtak 7. travnja, uz gostovanje Nine i redatelja Filipa Filkovića Philatza, a od ovog trenutka je dostupan i putem njenog službenog YouTube/Vevo kanala: www.youtube.com/NinaKraljicVevo

 

Redatelj Filip Filković Philatz tvrdi kako je suradnja s Ninom bila sjajna i ističe smjernice koje su ga vodile u osmišljavanju scenarija: " Glavna je zamisao bila izgraditi cijeli svijet koji okružuje i zaokružuje i pjesmu i Ninu. Sve je zamišljeno kao dramolet na temelju neke velike pozadinske priče, koju je lagano pohvatati s pomoću niza malih uzoraka koje dajemo u spotu. Prve riječi zapisane na papir dok sam smišljao ideju bile su svemir, svjetlo, svjetionik (prekrižen crtom), kiša i neka prijetnja, a od toga je nastao scenarij ", izjavio je redatelj Philatz i dodao: " Mislim da svi očekuju svjetionik u spotu, ali mi smo napravili drukčiji svjetionik od očekivanoga. U njemu se nalazi jedna od dviju Nina u spotu, te se oko toga odvija i harmonični vrhunac spota. "

 

Nina Kraljić oduševljena je scenarijem i spotom koji je snimljen poput kratkometražnoga filma. Najviše joj se sviđa to što je tema nade simbolički i dublje prikazana te nema očekivanih motiva vode i svjetionika. " Pratimo priču zabrinute Nine na planeti Zemlji, koja traži svoju poveznicu s duhovnom Ninom, koja neopterećena zemaljskim poteškoćama i nevoljama lebdi mirna u svemiru i daje nadu. Na kraju spota problemi, u obliku opasnih statista, odvoze Ninu koja se s njima suočava, ali i spoznaje da nije sama te da ima zaštitu ", opisuje Nina Kraljić te o suradnji s Filipom, Antitalent produkcijom i čitavim timom govori: " Veliko je zadovoljstvo bilo raditi s tako talentiranom ekipom, a Filip je genijalac s pravom dozom autoriteta i poštovanja prema izvođaču. Nadam se daljnjim suradnjama i iznimno se osjećam privilegirano što sam imala priliku upoznati i raditi s tako divnim ljudima. "

 

Raspored Nine Kraljić ovih je dana ispunjen predstavljanjem pjesme i pripremama za Stockholm. Nakon TV premijere i gostovanja u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" Nina se već sljedeći dan zaputila u Amsterdam, gdje je 9. travnja nastupila u sklopu programa Eurovision in Concert, a zatim putuje u London, gdje 17. travnja sudjeluje na događanju London Eurovision Party. Fanovi su njeno prvo putovanje u Amsterdam mogli pratiti putem njenog Instagram profila .

 

Čim se pojavila, pjesma "Lighthouse" je osvojila mnoge. Službeni audioisječak pjesme na Youtubeu trenutačno broji gotovo 2 milijuna pregleda, a promotivni video preko 600 tisuća. Eurovizijska stranica (eurovision.tv) vrvi uglavnom pozitivnim komentarima. Pohvaljuje se povratak Hrvatske na Eurosong, Ninin glas i izvedba, tekst i glazba. Mnogi smatraju da je pjesma "Lighthouse" jedna od boljih ovogodišnjih pjesama.

 

Podsjetimo, Nina Kraljić nastupit će u prvoj poluzavršnici Eurosonga, 10. svibnja u Stockholmu, a cjelokupni stožer hrvatske predstavnice vjeruje i u njezin plasman na završnicu natjecanja 14. svibnja.

 

Nakon što je propustila dva Eurosonga, Hrvatska se s Ninom Kraljić vraća na omiljeno natjecanje i to u godini u kojoj Hrvatska radiotelevizija obilježava dvije važne obljetnice – 90 godina postojanja Hrvatskoga radija i 60 godina postojanja Hrvatske televizije.

 

Foto: Ivan Črepić Chum