Friday, 08 April 2016 15:41

Ivana Kindl objavila spot za 'Dobru stvar'!

Ivana Kindl, cijenjena i prepoznata hrvatska pjevačica, predstavlja videospot za novi singl "Dobra stvar"! Videospot  je od danas, 8. travnja, dostupan na njenom službenom VEVO kanalu  - https://youtu.be/9_YQCWNJWAI

 

Pjesma donosi plesnu atmosferu, uz specifične zvukove synth-basa i klavijatura zbog kojih poprima retro notu kraja 1980-ih, a Ivanina vokalna izvedba opravdava njen status jedne od najboljih pjevačica Istočne Europe, kao što ju je proglasio Maximillen de Lafayette u svojoj knjizi "The World's Greatest Female Singer: Eastern Europe".

 

" Dobra stvar je pjesma ljubavne tematike koja progovara o pronalasku ljubavi nakon beznadnog perioda samoće. Najbolje se osjećam pjevajući pjesme koje su obojane funkom i soulom, a plesni groove Dobre stvari vraća me u vremena u kojima je djelovao Dino Dvornik. Kao što sam već ranije napomenula, suradnja s Universal Music Hrvatska dala mi je novi vjetar u leđa, potaknula kreativu, a Dobra stvar jednostavno je došla kao rezultat uzbuđenja zbog novog početka . " –  Ivana Kindl

 

" Početnu ideju za videospot dala je sama Ivana. Snažnom ritmizacijom nastojali smo sa što više kadrova popratiti samu pjesmu, a korištenjem raznih efekata dodatno smo naglasili retro notu. ", rekao je redatelj Tomislav Horvatinović.

 

Videospot je sniman u  Glazbenoj kući  u kojoj Ivana redovito održava glazbene probe, u hostelu  Rooms connect  te na Savskom mostu. Za produkciju je zadužena bila ekipa iz NEXUS produkcije s kojom je Ivana već snimila jedan video. Na spotu su radili Tomislav Horvatinović (režija, montaža), Stjepan Dolenec (DOP), Luka Buljan (rasvjeta), Barbara Repe (stilistica), Michelle Milardović (Make-up) i Ivanin menadžer Marko Horvat (izvršna produkcija).

Singl "Dobra stvar" autorski potpisuje Ines Prajo , kojoj je ovo prva suradnja s Ivanom, dok su za glazbu zaslužni Ivana Kindl i njen dugogodišnji partner, basist i producent Alen Križaj . Atmosferi pjesme pridonio je i Ivanin prijatelj iz djetinjstva, iz Požege, vrsni klavijaturist – Jurica Leikauff .

 

Ivana Kindl iza sebe ima četiri studijska albuma te dva live albuma od kojih je "Gospel u Komediji" nagrađen nagradom Porin. U svojoj karijeri, Ivana je nagrađena i Porinom za najbolju vokalnu izvedbu, pobjednica je Zadarfesta 2005., a statistički je najučinkovitiji mentor svih sezona "Zvijezde pjevaju" HRT-a.

 

Foto: Marko Horvat/Universal Music