Thursday, 24 March 2016 12:01

Romantika na setu: Turist zaprosio curu na snimanju spota klape Iskon!

Klapa Iskon pojačana novim/starim članom Markom Pecotićem Pecom snimila je u Splitu spot za novu pjesmu 'Dobra večer prijatelji'. 

U režiji Matka Petrića spot za pjesmu niman je u restoranu među gostima koji su uživali u neočekivanom nastupu uživo. 

 

Spot možete pogledati na YouTubeu: https://youtu.be/uouwS1v1SJs

 

- Atmosfera tijekom snimanja bila je izvrsna iako je na početku bilo bojazni kako će sve funkcionirati jer smo kao 'padobranci' upali među goste restorana, pjevali, svirali, snimali pa sve bezbroj puta ponavljali, kako to inače biva, ispričao je Toni Kesić naglašavajući kako naposljetku gostima i osoblju ne samo da ništa nije smetalo, već je klapa imala čast te večeri zapjevati na pravoj - prosidbi!

 

Upravo po završetku snimanja, kad je dio Iskonovaca već i napustio mjesto radnje, sa susjednog stola prišao im je plavokosi muškarac, govoreći engleski i sramežljivo izustio molbu.

 

- Čovjek iz Walesa bio je na večeri sa svojom djevojkom. Kad se ona udaljila prema toaletu, obratio nam se kazavši da mu se svidjelo kako pjevamo i zamolio da zapjevamo uz njihov stol za nekoliko minuta jer će ju zaprositi. Naravno, nema problema, odgovorili smo mu i realizirali 'urotnički plan'. Sve je ispalo kao da smo danima unaprijed isplanirali. Mi smo, kao spontano, stajali za šankom, čekali kad će izvaditi kutijicu sa zaručničkim prstenom i krenuli s pjesmom, ispričao je Kesić.

 

Djevojka je, naravno, rekla 'da', a redatelj spota Matko Petrić kamerom je zabilježio i taj trenutak te se sretni par pojavljuje i u novom spotu klape Iskon. 

'Dobra večer prijatelji' obrada je pjesme s kojom je Milo Hrnić pobijedio na Splitskom festivalu 1987., a potpisuju ju Matko Jelavić i Zvonimir Stipičić Miš, dok je za novi aranžman zaslužan Remi Kazinoti.

 

- Najveći dio spota je sniman u splitskoj Bokeriji i prenesena je autentična atmosfera klapskog pjevanja. Klapa Iskon ne otvara usta na playback već stvarno pjeva. Solisti su snimani na Kašjunima i Rivi. Kuriozitet spota su sekvence iz dokumentarnog filma 'Ribarsko plava' prikazanog prije dvije godine na Mediteran film festivalu, kazao je redatelj spota, Matko Petrić.

 

Ove Splićane koje smo zavoljeli kroz pjesme 'Vrime za kraj', 'Još ne mogu pristat volit', 'Srce zna', 'Okreni se' i mnoge druge, moći ćete uživo poslušati u Zagrebu na koncertu 'Klape u Lisinskom' gdje će nastupiti s klapama Šufit i Cambi te gostima Tri tenora.  

 

Foto: PR Foto Scardona