Friday, 17 March 2017 12:36

Kadrovi Durmitora, gladijatora i Pule u novom spotu 2CELLOS. U prodaji novi album "Score"!

2CELLOS  su danas objavili novi spot,  za pjesmu "Now We Are Free” iz filma Gladijator i novi album "Score" koji je od danas i u prodaji (Portrait/Menart).

Spot je režirao Aleksandar Kerekeš Keky, a ovo je prva suradnja redatelja i naših slavnih virtuoza. U spot su željeli unijeti filmski ugođaj i snimali su ga tri dana. Rezultat je očaravajuć i totalno filmski.

"Dva dana smo snimali u Crnoj Gori, u predivnoj prirodi na Durmitoru i u blizini Podgorice. Treći dan smo snimali u pulskoj Areni, a za tu priliku smo uposlili i gladijatore", rekao je Stjepan Hauser napominjući kako mu je ovo možda i najdraža pjesma s albuma, a Gladijator jedan od najdražih filmova.

"Now We Are Free”  pogledajte ovdje: https://youtu.be/74CYIdYoQ5w

Inače Luka i Stjepan planiraju napraviti spot za svaku pjesmu s albuma “Score” koji su snimili s Londonskim simfonijskim orkestrom. Do sada smo imali prilike uživati u “Game of Thrones” “Moon River” te predivnim vizurama Dubrovnika. Album će 2CELLOS promovirati na svjetskoj turneji u sklopu koje će nastupiti i 2. srpnja u pulskoj Areni!

Na albumu “Score”, 2CELLOS se predstavljaju s novim zvukom i stilom, svirajući najpopularnije melodije i kad napisane za klasike i suvremene filmove te televiziju.

Luka i Stjepan ovoga puta više istražuju tradicionalni svijet zvuka.  A u tom istraživanju, kao zvučna pozadina, pridružio im se Londonski simfonijski orkestar (London Symphony Orchestra), predvođen dirigentom i aranžerom Robinom Smithom. Luka i Stjepan potpisuju produkciju zajedno s Nickom Patrickom (Elvis Presley/Royal Philharmonic Orchestra, Russell Watson, Il Divo, Plácido Domingo).

Uz temu iz "Game of Thrones", album uključuje skladbe iz poznatih filmova, primjerice: “My Heart Will Go On” iz Titanica,  “For the Love of a Princess” iz Hrabrog srca, “May It Be” iz Gospodara prstenova,  “Now We Are Free” iz Gladijatora, “Moon River” iz Doručak kod Tiffanyja…

Popis pjesama:

1.    Game of Thrones Medley (Game of Thrones)

2.    May it Be  (Lord of the Rings)

3.    For the Love of a Princess (Braveheart)

4.    Love Story (Love Story)

5.    Cinema Paradiso (Cinema Paradiso)

6.    Moon River (Breakfast at Tiffany’s)

7.    Love Theme from The Godfather (The Godfather)

8.    My Heart Will Go On (Titanic)

9.    Rain Man Theme (Rain Man)

10. Cavatina (Deer Hunter)

11. Malena (Malena)

12. Schindler’s List Main Theme (Schindler’s List)

13. Titles from Chariots of Fire (Chariots of Fire)

14. Now We are Free (Gladiator)

Foto: Aleksandar Kerekes Keky